آ ل ب و م

موسیقی و دیگر هیچ

آلبوم پکیج 2016 – بسته‌ی بیست و نهم

بردیا برجسته نژاد: نگاهی بیاندازیم به چند آلبوم دیگر منتشر شده‌ی در سال 2016.

پ.ن: در معرفی آلبومها هیچگونه ترتیبی، مخصوصا بر اساس زمان انتشار، رعایت نشده است!

van-morrison

Van Morrison – Keep Me Singing

«من را به خواندن وا می‌دارد» عنوان سی و ششمین آلبوم هنرمند پر آوازه‌ی موسیقی سول، آر اند بی و فولک ایرلندی، پیر عالم موسیقی، آقا «ون موریسون»، محصول 2016 است. موریسون را نمی‌توان دوست نداشت! آلبوم‌هایش نه فراز و فرود خاصی دارند و نه در هفتاد سالگی و بعد از بیش از پنجاه سال فعالیت، تمایل یا نیازی به تغییر در خود می‌بیند. او به همین گونه، با همین ژانر ملایم و گرم و جذاب، دوست داشتنی و عزیز و قابل احترام است. جدیدترین آلبوم او اثر بی‌دردسر دیگری‌ست که توانسته در همان هفته‌ی اول در چارت انگلستان در جایگاه چهارم بنشیند. نتیجه آنکه: عمق و طول و عرض را بیخیال شوید، اگر دنبال احساس و در پی گرما هستید، این آلبوم مانند آثار قبلی این هنرمند کارش را به خوبی انجام می‌دهد.

seth-lakeman

Seth Lakeman – Ballad of the Broken Few

«تصنیف چندین دل شکسته» عنوان هشتمین آلبوم هنرمند انگلیسی ژانر فولک، «ست لیکمن»، محصول 2016 است. آشنایی من با لیکمن از سال 2008 و زمان انتشار چهارمین آلبومش آغاز شد. از آن وقت تا به حال هر آلبومی که از او منتشر شده را شنیده‌ام و نکته اینجاست که تقریباً هیچ کدام را دوست نداشته‌ام! اینکه چرا دست از سرش بر نداشته‌ام و با وجود اینکه اینگونه موسیقی فولک برایم چندان جذابیت ندارد همچنان آثار منتشر شده‌اش را دنبال می‌کنم، خودم هم نمی‌دانم! موسیقی فولکور آکوستیک انگلیسی که لیکمن اجرا می‌کند برای من کمی بیش از حد روستایی بنظر می‌رسد و ارتباط برقرار کردن با آن، به آن راحتی که از موسیقی فولک انتظار می‌رود، برایم آسان نیست. نتیجه آنکه: در توانمندی لیکمن شکی نیست، من اما دوستش ندارم، شما شاید دوستش داشته باشید.

banks

BANKS – The Altar

«میز کلیسا» عنوان دومین آلبوم هنرمند آمریکایی ژانر الکترو پاپ و آلترناتیو پاپ، «بنکس»، محصول 2016 است. من به این ژانر از موسیقی می‌گویم «موسیقی بی‌آزار»! یعنی نشسته آن گوشه و سر و صدای خفیف خودش را دارد و نه دلش توجه ویژه می‌خواهد و نه می‌گذارد نسبت به آن بی‌توجه باشید. آلبوم اول بنکس اثر مقبولی در ژانر خودش بود و حالا آلبوم دوم، با حفظ همان حال و هوا، البته با موفقیت بیشتری از دید منتقدین مواجه شده است. این را هم اضافه کنم که آلتر در زبان فارسی معادل ندارد! میزی در کلیسا است که در مراسم‌های ویژه روی آن نان و شراب می‌گذارند و باقی ماجرا را مطمئناً خودتان در فیلم‌ها دیده‌اید. نتیجه آنکه: چرا که نه؟ کاری با شما ندارد! بگذارید در پس زمینه‌ی یک روز پاییزی صدایش بیاید و شما به کارهایتان برسید.

regina-spektor

Regina Spektor – Remember Us to Life

«زندگی را به یاد ما بیانداز» عنوان هفتمین آلبوم هنرمند نامتعارف روسی – آمریکایی ژانر انتی-فولک، «رجینا اسپکتور»، محصول 2016 است. موسیقی او، هیچوقت، از هیچ قانون مشخصی تبعیت نمی‌کند. یک نوع ساختارشکنی خاصی در همه چیز اوست، از سازبندی‌ها تا لیریکس، از وکال تا پیانو، از ملودی تا ریتم، هیچکدام را نمی‌توانید تعریف کنید یا توضیح بدهید. او به معنای واقعی یک هنرمند انتی فولک است که با نگاه کاملاً متفاوتش به همه چیز جذابیت ویژه‌ای را در خود ایجاد کرده است. آلبوم جدیدش به مراتب نسبت به آثار قبلی غمگین‌تر است، پیانوی بیشتری دارد و به همان اندازه خاص و دوست داشتنی‌ست. نتیجه آنکه: گوشش کنید. دوست داشتنش مهم نیست، شناختنش مهم است.

kaiser-chiefs

Kaiser Chiefs – Stay Together

«با هم بمانیم» عنوان ششمین آلبوم گروه سابقاً ایندی راک، جدیداً پاپ راک انگلیسی، «کایزر چیفس»، محصول 2016 است. آنها را در زمان انتشار اولین آلبومشان دوست داشتم، تا اینکه در سال 2009 و بعد از انتشار سه آلبوم، توانستم آنها را در فستیوال راک ان کک از نزدیک ببینم و آنجا بود که عاشقشان شدم! موسیقی آنها یک ترکیب جذاب ایندی راک بود که انگار جهش ژنتیکی به آن چاشنی هیجان اضافه کرده باشد و از آن یک موسیقی باحال بزن و بکوب ساخته باشد. این عشق همانجا باقی ماند و با شنیدن دو آلبوم بعدی‌شان به کل محو شد! و حالا زمان انتشار آلبوم ششم رسیده است. ابتدا فکر کردم که آلبوم را اشتباه گرفته‌ام! اینقدر پاپ؟ مگر می‌شود؟ چه بلایی سرشان آمده؟ این آلبوم به کل یک اثر پاپ راک، با کمی تردید در واژه‌ی راک، است که به درد استفاده در ویدئوهایی‌ست که خوشگذرانی‌های تابستانی را در کنار استخر نشان می‌دهد! هیچ اثری از آن چیزی که پیش از این از آنها می‌شناختید در این آلبوم وجود ندارد. هر چقدر آلبوم قبلی از جنگ و سیاست می‌گفت، این یکی چسبیده به عشق و عاشقی و رقص و شادی و آنقدر هم محکم چسبیده که جای هیچ سوءتفاهمی را باقی نمی‌گذارد. نتیجه آنکه: اینها همانها هستند، اما واقعاً همانها نیستند! خودتان ببینید که چه خبر است!

2 پاسخ به “آلبوم پکیج 2016 – بسته‌ی بیست و نهم

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: