آ ل ب و م

موسیقی و دیگر هیچ

بهترین‌های 2014 از نگاه آل‌ب‌وم – 6

albumnow best of 2014

بردیا برجسته نژاد: در پستهای قبلی شماره‌های 6 الی 30 (اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا) از فهرست بهترین آلبوم‌های سال 2014 را بررسی کردیم. و حالا آخرین شماره و پنج آلبوم برتر سال:

05Swans - To Be Kind
Swans – To Be Kind

قرص‌هایتان را بخورد، آرامش‌تان را حفظ کنید، شما قرار است وارد تیمارستانی به اسم Swans شوید! این گروه اکسپریمنتال نیویورکی جزو معدود گروه‌های‌ست که موسیقی فراموش شده‌ی No Wave را از دهه 70 وام گرفته و آن را تا زمان انحلالش در سال 1997 حفظ کرده است. سال 2010 این گروه با ترکیبی جدید بازگشت و سه آلبوم دیگر منتشر نمود. یازدهمین اثر آنها با عنوان To Be Kind باور نکردنی‌ست. موسیقی ساختار شکن، ناهنجار، عجیب و حیرت انگیز این آلبوم برایتان تیمارستانی را خلق می‌کند که نه تنها در آن درمان نخواهید شد، بلکه دیوانه‌ترتان خواهد کرد! این آلبوم، در طول دوران فعالیت این گروه در چهار دهه، موفق‌ترین اثر آنها تا به امروز است. برای اولین بار Swans موفق شد با موسیقی خاص و کم مخاطب خود، همزمان در دو چارت آمریکا و انگلستان، رتبه‌ی زیر 40 را تصاحب کند. هر آن چیزی را که انتظار دارید به کنار بگذارید، Swans به قصد بازی با اعصاب و روانتان به سراغتان آمده است.

04Anathema - Distant Satellites
Anathema – Distant Satellites

دهمین آلبوم گروه انگلیسی Anathema با عنوان Distant Satellites را اگر بهترین آلبوم آنها تا به امروز ندادیم، می‌توان آن را بعنوان شاخص‌ترین اثر در طول فعالیتشان معرفی کرد. آناتما در این آلبوم تمام آن چیزی بوده که پیش از این از خود نشان داده، با این وجود او در این اثر شبیه هیچکدام از آثار قبلی‌اش نیست. این مجموعه یک آلبوم شجاعانه است. آناتما برای اولین بار فضای موسیقی الکترونیک را تجربه می‌کند و بسیار هم در آن موفق ظاهر می‌شود. در اکثر آهنگها گروه ملودی را که شاخص‌ترین پارامتر تمام آثارشان بوده به زیر می‌کشد و سکان آهنگها را به صدای وینسنت می‌سپارد. این آلبوم تمام آن چیزی‌ست که آناتما در طول این سالها در دنیای موسیقی با آن دست و پنجه نرم کرده و می‌توان آن را نقطه‌ی عطف و حتی تولد دوباره و آغازی برای نسل چهارم فعالیت‌های این گروه دانست. در اینستاریدیو بطور کامل و موشکافانه از این آلبوم گفته‌ام (کلیک کنید). اگر هنوز آن را نشنیده‌اید، تضمین می‌کنم که به شنیدنش می‌ارزد.

03Monster Magnet - Milking the Stars A Re-Imagining of Last Patrol
Monster Magnet – Milking the Stars: a Re-Imaging of Last Patrol

گروه آمریکایی Monster Magnet یکی از آن گروه‌های مشهوری است که از لابه‌لای آثارشان می‌توان چندین آهنگ فوق‌العاده و ارزشمند را بیرون کشید و چندان به باقی آهنگهایش توجهی نکرد. آنها با تاثیر از موسیقی متال دهه 70، نظیر Black Sabbath و Deep Purple، قدم به دنیای استونر راک گذاشته و فضایی را خلق می‌کنند که نه همیشه، ولی در اکثر مواقع، هیجان انگیز و جذاب است. با این وجود دهمین آلبوم این گروه با عنوان Milking the Stars اثری جاودانه و حیرت‌انگیز است که فراموشتان نخواهد شد. این آلبوم، همانطوری که از عنوان آن پیداست، تصویرسازی دوباره از فضای آلبوم قبلی گروه، Last Patrol، را ارائه می‌کند. این آلبوم با چند آهنگ جدید و اجرایی متفاوت از تعدادی از آهنگ‌های آلبوم قبلی به اندازه‌ای خوش ساخت و حرفه‌ای است که وقتی برای نخستین بار آن را می‌شنوید، ممکن است بعد از هر آهنگ شعاع باز بودن چشمهایتان بیشتر و بیشتر شود!

02Trophy Scars - Holy Vacants
Trophy Scars – Holy Vacants

به سیرک Trophy Scars خوش آمدید! گروهی استثنایی که موسیقی اکسپریمنتال راک را با چنان مهارتی و تحت تاثیر از موسیقی بلوز و سایکدلیک عرض می‌کند که بر جای خود میخکوب خواهید شد. چهارمین آلبوم آنها، به فاصله‌ی پنج سال از آلبوم قبلی، از حد و اندازه‌ی یک سیرک رنگارنگ از موسیقی اکسپریمنتال گذشته و به سمت یک فریک شو می‌رود! موسیقی فراتر از انتظار است، موسیقی بلوز چنان ماهرانه سرک می‌کشد که نه آمدنش را می‌فهمید و نه رفتنش را، و زمانی که به خود می‌آیید متوجه می‌شوید که ردی زیرکانه بر روی شما باقی گذاشته است. شاید لیریکس این آلبوم مسخره و بی سر و ته بنظر برسد. اما مسئله به همین سادگی نیست! آلبوم روایتی را بازگو می‌کند در مورد زوج جوان و عاشقی که پی به راز جاودانگی می‌برند: نوشیدن خون یک فرشته. آنها عطری به نام کرس (Qeres) را که ادعا می‌شود می‌تواند فرشته‌ای را از پا در آورد می‌یابند و به کمک آن فرشته‌ای را کشته و از خون او می‌نوشند.

01Kenn Nardi - Dancing With the Past
Kenn Nardi – Dancing with the Past

اواسط دهه‌ی 80 بود. در آن زمان موسیقی ترش‌متال فرمانروایی می‌کرد. در سال 1986 گروهی پا به عرصه‌ی موسیقی گذاشت که سبک نویی را به همراه آورد. گروه Anacrusis را می‌توان جزو اولین گروه‌هایی دانست که ژانر پراگرسیو متال را با موسیقی ترش‌متال ترکیب کرد. آثار آنها حیرت‌انگیز و تا حدودی برای مخاطبین آن دوران ناآشنا بود. تلفیق سرعت و خشونت خاص موسیقی ترش‌متال با فضاسازی‌های ویژه‌ی موسیقی پراگرسیو متال چنان معجونی را ساخته بود که مزه‌اش تا آن زمان برای کسی شناخته شده نبود. این گروه بعد از انتشار چهارمین آلبوم به کار خود پایان داد و در سال 1993 منحل شد. از آن زمان بیست سال گذشت، تا اینکه کن ناردی، رهبر، گیتاریست و خواننده‌ی گروه تصمیم گرفت با جمع کردن دوباره‌ی اعضای آناکروسیس آلبوم جدیدی را منتشر کند. ناردی نوشتن موسیقی را شروع کرد و پروسه‌ی ساخت آلبوم جدید آغاز شد. اما اتفاقاتی رخ داد که روند ماجرا را تغییر داد و آن اینکه آناکروسیس در اواسط ماجرا دوباره منحل شد. در اینجا ناردی بزرگترین حرکت تاریخ فعالیت هنری‌اش را انجام داد و به تنهایی ساخت آلبوم را ادامه داد. در نهایت آلبومی که قرار بود بازگشتی برای آناکروسیس به دنیای موسیقی باشد، تبدیل شد به اولین اثر انفرادی کن ناردی. Dancing with the Past، اولین آلبوم انفرادی کن ناردی، اثری عظیم، باشکوه، حیرت‌انگیز و در یک کلام، هیولا است! شما با آلبومی شامل دو مجموعه، حاوی 28 ترک و در حدود دو ساعت، طرف هستید. کن ناردی نابغه، اثری را خلق کرده که چیزی فراتر از تلفیق پراگرسیو و ترش است. اینجا دیگر مرزها را رد کرده، وارد فضاهای سیمفونیک و گاتیک شده، با آن وکال عصبانی خاص خود که تا لب مرز رسیدن به هارش پیش رفته، اثری را خلق کرده که به مدت دو ساعت نفس‌تان را بند خواهد آورد. «رقص با گذشته» آلبومی است که ناردی گذشته‌اش را (آناکروسیس) در آغوش گرفته و با آن در این اثر به رقص در می‌آید. این آلبوم طولانی، با این همه آهنگ، می‌تواند تا مدتها شما را از شنیدن هر چیز دیگری بی‌نیاز کند.

29 پاسخ به “بهترین‌های 2014 از نگاه آل‌ب‌وم – 6

  1. Alireza 2015/01/24 در 23:39

    بردیا عزیز , متشکر از زحمت و وقتی که گذاشتی ..(-:

  2. Mas0ud 2015/01/25 در 10:53

    ممنون بردیا بابت کن ناردی, و کمی از مونستر مگنت.

  3. Reza 2015/01/25 در 23:44

    من شنیده بودم که استیون ویلسون هم تو آلبوم distant sattelite نقش داشته
    حالا چه نقشی درست یادم نمیاد …
    ولی فک کنم میکس آلبوم کار ویلسون بوده

  4. بهزاد 2015/01/26 در 22:18

    سپاس بیکران بابت به اشتراک گذاری سلیقه ات بردیا جان

  5. محمد حسین 2015/01/26 در 23:45

    سلام.با تشکر زیااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد
    از بین این لیستت آناتما رو که مسلما گوش دادم.و برای من ترک Anathema بهترین ترک امسال بود.ولی بازم تاکید میکنم زیاد با قضیه سبک جدیدشون کنار نیومدم.ولی خوب آناتماست..
    Trophy Scars هم آلبوم خوبی بود.ولی به نظرم درامزش اغراق داشت.خیلی ورمیرفت.جوری که ذهن و از وکال و ملودی های آهنگ ها منحرف میکرد.ولی خوب اختلاف سلیقه هست دیگه همیشه.بقیه رو هم که باید گوش بدم.نظرمو حتما بهت میگم
    در کل بردیا پایه ای 2009 خیلی سال بهتری بود ؟؟؟

    • Bardia.B 2015/01/29 در 00:50

      آقا خیلی عقب رفتی دیگه. اتفاقا من 2014 رو دوست داشتم. یه دلیلش هم این بود که یه کم وارد فضاهای جدیدی (نسبت به سلیقه ی خودم البته) شدم و ژانرهایی که مدتها ازشون دور بودم رو دوباره تجربه کردم. بهم چسبید. ببینیم 2015 چی میگه.

  6. Greeek 2015/01/27 در 16:14

    بهترینهای امسال هم به آخر رسید. چه زود گذشت .. 2014 در کل از نظر موسیقی سال جالبی نبود برای من به شخصه. امیدوارم 2015 بهتر باشه و ضدحال نخوریم از آلبوم هایی که منتظرشون بودیم! تول و استیون ویلسون رو می دونم تو رادار خیلیامون هستن، ببینیم امسال چی تو چنته دارن.
    و اما حضور آناتما بین 5 تای اول قابل حدس بود. قبلا در موردش مفصل کامنت دادم تکرار مکررات نمی کنم.. سوانز هم جایگاه خوبی گرفته تو لیست. آلبوم مریضی بود. به شخصه زیاد کشش ندارم نسبت به این سبک و سیاق عجیب و اینجور فضاسازیا ولی نمیشه انکار کرد که این آلبوم یکی از قویترین کارای امسال بود. با دقت صرف به آهنگسازی می شه نقش فاکتور تجربه و رسیدن به یک نوع بلوغ خاص رو در To Be Kind دید. از این «تیمارستان» بیایم بیرون 😀 چند تا از آلبومای خوبی که امسال گوش دادم و حضور ذهن دارم:
    This Patch Of Sky – This Patch Of Sky
    Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow
    Bjorn Riis – Lullabies In A Car Crash
    Endless Melancholy – Fragile (حدس میزدم باشه تو لیستتون، نبود.)

    Kenn Nardi رو هم با توصیفایی که کردید و رتبه ای که بهش دادید باید گوش کنم.

    سپاس و امیدوارم باز هم بنویسید و همگی موسیقی خوب بشنویم و حالشو ببریم.

    • Behnam Landlocked 2015/01/27 در 17:32

      بردیا عزیز ممنون، بردیا منتظر بودم که بالاخره اسمی ار گروه آرکایو ببری که نبردی، بنظرم آلبوم آکزیوم میتونست جزو 10تای اول باشه. ممنون…

      • Bardia.B 2015/01/29 در 00:47

        حقیقتش رو بخوای خیلی نمیتونم Axiom رو به شکل یه آلبوم مستقل نگاه کنم. این رو میدونم که در اصل فیلم بر مبنای موسیقی ساخته شده، اما برای من، بعد از اینکه فیلم رو دیدم، انگار که موسیقی رو برای فیلم نوشته باشن. من چندان اون آلبوم رو دوست نداشتم. هرچند که متاسفانه آلبوم سال 2015 هم چندان برام جذاب نبود.

    • Bardia.B 2015/01/29 در 00:49

      از اونایی که اسم بردی اولی و چهارمی رو شنیدم. در مورد Endless Melancholy، حقیقتش رو بخوای این یکی از گزینه هایی بود که در آخرین مرحله حذف شد تا لیست بتونه سی تایی بشه. داداشمون اینقدر تند تند آلبوم و EP میده که مطمئنا جا داره بعداً از دلش در بیاریم (:

  7. mojtaba 2015/01/29 در 13:28

    طبق معمول هرسال اینجا رنگ و روی «مخصوص» خودشو داره ، مرسی بردیا به خصوص واسه Kenn Nardi

  8. Hanif 2015/01/30 در 02:50

    مرسي برديا كه باز هم خوشقولي كردي و باعث خوشحاليم شدي،امسال به علت كنكور ارشد لعنتي خيلي از آلبومها رو از دست دادم. نظرت راجع به آلبومهاي Mono چي بود؟ من با هيچكدوم از آلبوم هاشون نتونسته بودم انقد ارتباط برقرار كنم به شخصه.حالا دليل خوبي بوده يا شرايط زنذگي نميدونم :دي

  9. محمدرضا 2015/02/01 در 00:49

    داداش البوم EMPYRIUM چرا نیست:(((((

    • Bardia.B 2015/02/01 در 23:37

      در آخرین لحظات، چون جا کم بود، مجبور شدم ازش خواهش کنم بره بیرون! البته یه کم وکال هارشش به ماقبل گذشته برگشته که خیلی دیگه من طرفدارش نیستم. برای همین خودش هم خیلی اصرار نکرد بمونه (:

  10. Reza 2015/02/01 در 01:00

    کسی از دوستان آلبوم Beneath The brine از بند the family crest رو شنیده ؟
    پیشنهاد میکنم حتما گوش بدین . خیلی شنیدنی شده . با سبک orchestral indie rock (البته به گفته ویکیپدیا)
    D:

  11. Sadegh F. Ranjbar 2015/02/06 در 19:28

    بردیا جان من سالی یه بار میام وبلاگت 10 تا آلبوم برتر به نظر تورو دانلود میکنم یه سال گوش میدم البته بگم هرسال داره سلیقت خشن تر میشه و آهنگای متال و هوی متال میان صدر جدولت
    راستی من همونم که همیشه عشق Keane بودم 😀

  12. hojat 2015/02/07 در 12:13

    بردیا جان،خسته نباشی،،مثل همیشه عالی

  13. Ali Tabrizi 2015/05/20 در 21:54

    ای بابا
    اینجا چرا خوابیده پس؟!

  14. سحر 2015/08/04 در 20:19

    چرا اینجا دیگه آپ نمی‌شه؟ 😦
    کاش یه گروه تلگرامی واسه آهنگ‌بازی داشتین..

  15. سحر 2015/08/13 در 23:29

    دیر رسیدم. توی گوگل‌ریدرم دیدم که این‌جا آپ شده. دیدم که لینک گروه تلگرام گذاشته شده. در حالی که آرزو می‌کردم پر نشده باشه زدم روش. پیغام داد که به نظر می‌رسه چنین گروهی وجود نداره. برگشتم به گوگل‌ریدر که دیدم هنگ کرده‌ و همه‌ی پست‌ها رو مارک ال از رد زده و اون پست هم انگار اصلا وجود نداره. خواب دیدم؟

  16. سحر 2015/08/14 در 19:00

    مرسی 🙂

  17. سحر 2015/08/14 در 19:24

    (بابت لینک و گروه)

  18. مهدی 2015/12/19 در 12:28

    بردیا عزیز بابت آلبوم های خوبی که معرفی کردی ممنون کلا داری شیفت می کنی پست راک

  19. بازتاب: بهترین‌های 2016 از نگاه آل‌ب‌و‌م – 5 | آ ل ب و م

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: